Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 18:07 - Защо не ходя на стадиона и не гледам мачове.
Автор: pagan Категория: Спорт   
Прочетен: 1593 Коментари: 0 Гласове:
2



 Когато бях ученик,-(от 5- ти до 8- ми клас), почти всеки ден играех футбол в махалата. В гимназията поразредих, защото имах по- малко време. Когато влезнах в "родната казарма", (като "трудовак" естествено, защото баща ми е бил в "Белене", а дядо ми "кулак", но това е друга тема, която ще описвам друг път), та тогава, моят идол във футбола- Гунди загина. Освен това, след казармата,- вече работейки в "гордостта на родната промишленост",- "Кремиковци", партийният секретар на цеха (от някакво Бургаско село) разказа, как отборът на селото е щял да победи отбора на Бургас, но съдията им отменил два гола и свирил дузпа за отбора на "Черноморец". Тъй като, мачът се играл в Бургас, (а и присъствали много курортисти от София, Пловдив и т.н., на стадиона имало около 15 000 души. Виждайки нечестното съдийство, (след дузпата) публиката се юрнала да бие съдиите. Дошла милиция с няколко джипки, народът ги вдигнал във въэдуха така че, милиционерите не могли да слезнат от тях. Все пак обаче, успели по някое време и арестували стотина души. След случката, шефът на районното обяснил на въпросния "парторг" (Ха- ха,- каква дума!) следното:- "Тези хора, не могат да разберат, че отборът на село едикое си, има около сто човека публика. Ако ги оставим да спечелят, няма да има никакви приходи от техните мачове. Докато Бургас е голям град и печалбата е съвсем друга". Тогава си дадох ясна сметка, че официалната политика на БКП оплюва "капитализЪма", но няма нищо против  да напълни джобовете на полит- баровците съвсем по капиталистически. След "избухването" на демокрацията, (инспирирана от капиталистически мислещите комунисти или по- точно "джобовисти" и следвайки принципите на "перестройката"), оставиха политическата власт, (а с нея и отговорностите), като задържаха парите. В последствие "купиха" предприятия, банки и  всякакви активи, включително спортни- (стадиони, зали, спортни площадки и отбори).
Започнаха да се "купуват и продават" футболисти така че, не мога да кажа от кой "отбор" съм, защото всички футболисти са "отбирани" от бивши комунисти, ченгета, доносници и т.н., а въобще не вярвам в техните способности за "отбиране", защото те не "отбират" от НИЩО! (Сам Т.Ж. (на 13- ия конгрес каза,- цитирам:- "...до сега избирахме за ръководни кадри все наши момчета. Вече ще гледаме, да знаят и да могат"...)!!!
      Друго,- "отбраните" момчета- футболисти, напълниха София, (наред с чалга- певачките и търсещи препитание работници от Перник, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана и другаде), станаха "звезди" и си донесоха селския манталитет, който съчетан със звездното самочувствие, върши чудеса от "храброст"! Така например вчера, чакайки на бул. "България" за ляв завой на очертаната линия, едно БМВ, изпревари всички отдясно и се нареди най- отпред, стъпило на самата линия на трамвая. (Добре, че нямаше такъв, иначе, щеше да го отнесе, барабар с двете мацки,  на които той "взимаше акъла"). Оказа се, че и той отиде на същата бензостанция, така че, успях да разпозная в него един футболист, (не знам от кой отбор и името му, но скоро го бях видял случайно "по телевизора"). 
     Като имам предвид и римската поговорка,- "разделяй и владей", без да се заклевам излишно, мога твърдо да заявя. НИКОГА НЯМА ДА СТЪПЯ НА МАЧ!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pagan
Категория: Музика
Прочетен: 79932
Постинги: 24
Коментари: 53
Гласове: 199
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031